- یکشنبه 1394/02/13 - 18:13
- 212
- 0 دیدگاه
- اخبارکشور ,
تولد دوباره آرتمیا در بندر رحمانلو
به گزارش خبرنگار نصرنیوز، دکتر "ناصر آق" با اعلام اینکه طرح احیای آرتمیای دریاچه ارومیه بصورت پایلوت در بندر رحمانلو عجبشیر اجرا می شود، به خبرنگار نصرنیوز گفت: طرح احیا و پرورش آرتمیا به صورت پایلوت با استفاده از آب تصفیه خانه شهر عجبشیر و بعداً پادگان عجبشیر در بندر رحمانلو با هدف احیا، حفظ و پرورش گونه های منحصربفرد آرتمیای دریاچه ارومیه اجرا می شود.
وی با اشاره به شرایط فعلی دریاچه ارومیه و آزمایشات مثبت کیفیت تصفیه خانه عجشیر، گفت: خوشبختانه استاندار محترم آذربایجان شرقی نیز حمایت بسیار خوبی از این طرح داشته اند و این طرح علاوه بر مزایای زیست محیطی آن به سبب ایجاد اشتغال و رونق گردشگری منطقه مورد حمایت استاندار و مدیران کل آذربایجان شرقی قرار گرفته است.
این محقق و استاد برجسته دانشگاه ارومیه به تعهد شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی برای تامین آب مورد نیاز این طرح گفت: کار انتقال آب و لوله گذاری های مسیر شروع شده و این طرح در 50 هکتار از بستر دریاچه ارومیه اجرا خواهد شد.
دکتر آق به زیبایی های بی نظیر منطقه بندر رحمانلو اشاره کرد و گفت: با اجرای چنین طرحی بخش گردشگری منطقه نیز شاهد تحولی بزرگ خواهد بود و باعث اشتغال صدها نفر از جوانان منطقه در این بخش خواهد شد.
وی در خصوص ابعاد دیگر این طرح، افزود: سالانه حدود 5 تن تخم آرتمیا و 20 تن توده زنده آرتمیا در این پروژه تولید می شود و تنها در بخش پرورش آرتمیا برای 40 نفر بصورت مستقیم اشتغالزایی می شود.
گفتنی است آرتمیا موجود کوچکی است که به عنوان غذای زنده در تغذیه آغازین میگو، ماهیان دریایی، ماهیان خاویاری و ماهیان زینتی کاربرد وسیعی در دنیا دارد. 70% نیاز دنیا به این محصول توسط آمریکا و الباقی عمدتا توسط چین تامین می شود.
دکتر آق می گوید: در واقع آرتمیا محصول استراتژیک این صنعت است و از آنجایی که ما تقریبا کل نیاز خود را از آمریکا و چین وارد می کنیم اگر امروز به هر دلیلی واردات تخم (سیست) آرتمیا از خارج متوقف شود پرورش و تولید میگو، ماهیان دریایی، ماهیان خاویاری و ماهیان زینتی در کشور بطور کامل تعطیل خواهد شد. این یعنی ورشکستگی و بیکار شدن ده ها هزار نفر که در حال حاضر در این صنعت مشغول کار هستند و معطل ماندن هزاران میلیارد تومان سرمایه ملی که تاکنون برای توسعه این صنعت هزینه شده است.
یادآور می شود در سال هاي 1370 الي 1375 سالانه حدود 300 هزار تن توده زنده و 30 هزار تن تخم مقاوم (سيست) آرتميا در درياچه اروميه تولید می شد. ارزش اقتصادي آرتميايي که در آن سالها توليد مي شد سالانه حدود 10 ميليارد دلار تخمين زده می شد. لذا برداشت حتي 50 درصد آن مي توانست باعث تحول اقتصادي عظيم در منطقه و توسعه صنعت آبزي پروري در کشور گردد که در آن سال ها در بهره برداری از این ثروت عظیم غفلت شد. متاسفانه با شروع خشکسالی و کاهش تدریجی حجم آب دریاچه ارومیه و اشباع شدن آن با نمک از ذخایر آرتمیا بتدریج کاسته شد بطوریکه در سال 1385 جمعیت آن بیش از 100 مرتبه کاهش یافت و در حال حاضر تقریبا نابود شده است.
ارسال دیدگاه